A héten söpört végig a kombeláz az egyik faceboookos gasztro csoportban és én is kedvet kaptam hozzá. Mivel elfelejtettem kenyeret venni, úgy gondoltam, hogy ez jó lesz hiánypótlásnak és már a rávaló is eleve belesül.
Hozzávalók: (én mindent bedobok a kenyérsütőgépbe és a munka "nehezét" az végzi)
- 65 dkg liszt
- 3,5 dl tej
-1 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
Amíg a gép dolgozott elkészítettem a tölteléket. Mivel volt itthon bacon szalonna és sonka, úgy gondoltam, hogy egy kis dinsztelt lilahagymán megpirítom a húsokat, ezzel egy pasinál nem lehet mellélőni.
Miután a gép megdagasztotta a tésztát 3 részre osztottam. Mind a három golyót vékonyra kinyújtottam.
A tepsibe beletettem az első lapot és megkentem olvasztott vajjal majd tettem rá jó sok sajtot szeletelve.
Erre jött rá a következő réteg tészta. Ismét kentem, majd erre jött az előre elkészített töltelék.
Végül a harmadik lappal lezártam a tetejét.
És jöhet a hajtogatás. Először az egyik oldalát negyedik behajtottam, majd pedig a másik oldalt is hozzá zártam. Utána pedig az egészet kettébe hajtottam és jól összenyomkodtam az illesztést, hogy szét ne jöjjön.
Úgy tettem a tepsibe, hogy a hajtás alulra kerüljön. 45 percig kel meleg helyen pihentetni. Utána a tetejét sugár irányba pizzavágóval be kell vágni (így könnyebb lesz utána szaggatni amikor már megsült) és felvert egész tojással megkenni. A tetejére lehet szórni bármilyen magot (ez most nem volt itthon, de így is hibátlan).
Előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütöttem, de érdemes nézegetni.
Kíváncsi vagyok milyen lehet édes töltelékkel.
Ha nem lenne egyértelmű a leírás akkor itt van egy videó hajtogatáshoz:
Milyen hőfokon sütötted? Légkeveréssel, vagy csak simán? Szeretnék hétvégén ilyet sütni. Szerintem gulyásleves után, vagy mellé tökéletes lenne... Előre is köszönöm :)
VálaszTörlésMivel nekem csak egy sima snassz sütőm van, semmi hőfok, semmi keverés, így csak annyit tudok neked mondani, hogy közepes hőfokon lett sütve és gyakran nézegettem.
Törlés